torsdag 30. juni 2011

Leserinnlegg i Nordlys og Fremtid i Nord, juni 2011

FRP VIL ØKE FORSIKRINGSPREMIEN FOR FOLK I STORFJORD.


I forrige uke var igjen E-6 stengt i Storfjord p.g.a. ras. Innbyggere ble evakuert fra sine hjem p.g.a. fare for flom. Vi har de siste årene hatt mange slike eksempler.
Dette er hverdagen for oss som har valgt å klore oss fast i foten av Lyngsalpene.

I forbindelse med flomkatastrofen i Gudbrandsdalen gikk nestleder i kommunal- og forvaltningskomiteen Gjermund Hagesæter fra FRP ut og signaliserte at de ønsker å sette en straffepris til dem som bor i værutsatte områder. Frp mener at det vil ha en oppdragende effekt slik at folk ikke bosetter seg på utsatte steder. 

Det betyr i praksis at hvis FRP får det som ønsker så vil stort sett alle i Storfjord få denne straffeprisen? Når vi ser på skredkartet til NGU så er stort sett hele Storfjord tegnet rød. I tillegg har vi rasfaren fra Nordnesfjellet. Det gjør at alle vi som bor rundt Lyngenfjorden for alltid må betale en straffepris for at vi har valgt å bo her. Alternativet er å flytte, men for oss som bor her er dette ingen alternativ.

Dette forslaget er direkte distriktsfientlig og kommer fra et parti som flagger at de er for folk flest. En slik straffeprising vil kreve et stort byråkrati for å administrere i tillegg til at den er usolidarisk. Prisen på dette byråkratiet må selvsagt forsikringstakerne betale.  FRP sier at de skal jobbe for mindre byråkrati. Det synes å være langt fra liv til lære.

Vi som lokalpolitikere i distrikts kommuner jobber hver dag for næringsutvikling og for å legge forholdene til rette for at folk skal etablere seg i vår kommune. Slike utspill som synliggjør en egoisme fra FRP kan vi godt være foruten.

Arbeiderpartiet ønsker å ta hele landet i bruk. Naturskadeforsikringsordningen som er basert på solidaritet mellom alle forsikringstakere i Norge skal i hvert fall Arbeiderpartiet forsvare.

Sigmund Steinnes
Storfjord Arbeiderparti


onsdag 29. juni 2011

Tusen takk!

Styret vil benytte anledningen til å rette en takk til:
Sigmund, Hans, Øistein, Inger, Solveig, Nina N., Trond og Daniel,
for godt arbeid og stor innsats under standen på Skibotn marked.

En ekstra stor takk rettes til vår fantastiske veteran, Gunnhild - suverent jobba!

-Styret-

tirsdag 28. juni 2011

Stor interesse

Nærmer oss 400 besøkende - gledelig at så mange er innom bloggen og at de følger den. Det er selvfølgelig ikke firehundre forskjellige, men interessen har økt kraftig de siste dagene.
Stor takk for interessen. Legg gjerne igjen kommentarer.


mandag 27. juni 2011

Kickoff og bilder fra standen på Skibotn marked

Kickoff ble avholdt på Otertun i kveld. Det ble gitt en innføring i programmet, valgregler, Storfjord Arbeiderparti og en flott innledning av Sigmund Steinnes. Det var selvsagt også rom for diskusjoner angående dagsaktuelle politiske saker. Det råder en optimisme både blant listekandidatene og folket. Sammen er vi sterke!

Flere bilder fra standen i helga følger her.






HUSK KICKOFF I DAG, kl.18.00, Otertun

VIKTIG AT LISTEKANDIDATENE STILLER!

-Styret-

søndag 26. juni 2011

Vellykket stand under Skibotn marked, 25.-26.juni 2011

Storfjord Arbeiderparti gjennomførte en særdeles vellykket stand under Skibotn marked. Totalt skaffet partiet seg 20 nye medlemmer - fantastisk og velkommen! Mange personer stakk innom for en politisk prat, og for å møte ordførerkandidaten, Sigmund Steinnes. Styret ønsker å takke alle i partiet som stilte opp. Standopplevelsen var utelukkende positiv!
Standen til Storfjord Arbeiderparti på første bilde til venstre.





Bilde nummer to er fra nabostanden vår:
Også Frp valgte å reklamere for Arbeiderpartiet :)

lørdag 25. juni 2011

Stand i Skibotn, 25.juni 2011

Standen vår på markedet ble godt mottatt. Listekandidater bemannet standen og serverte kaffe. Standen ble godt besøkt. I det hele tatt mye positivt og partiet sikret seg flere nye medlemmer - strålende! Takk til alle de som vil være med å støtte oss. Håper på godt besøk også i morgen. Sammen er vi sterke!


                                          (Ordfører Steinnes plass)

onsdag 22. juni 2011

Påminnelse

Kickoff, Otertun - NB! Utsatt til 27.juni 2011, kl.18 på Otertun. Viktig at listekandidatene stiller!

tirsdag 14. juni 2011

Storfjord arbeiderpartis toppkandidater.

Ordførerkandidat Sigmund Steinnes, Skibotn

Sivil stand: Gift. 3 barn på 16, 24 og 27 år
Interesser: Har alltid sett viktigheten av den jobben som lag og foreninger gjør i barne- og ungdoms-arbeidet. Har derfor engasjert meg mye der.

De siste årene har meste av fritiden gått med til å utvikle "Lavkarittet"
Politiske fanesaker: Vi må hele tiden jobbe aktivt med næringsutvikling. Vi må lykkes der for å sikre Storfjords Kommunes fremtid.
Gode oppvekstvilkår for ungdom med en god skole og aktiv fritidstilbud er viktig.

Vi må gi de eldre som bygget landet en god eldreomsorg fylt med respekt.



Varaordførerkandidat Inger Heiskel, Hatteng

Sivilstatus: Gift, 3 barn og 2 barnebarn
Interesser:   Hagearbeid, lesing og barnebarn
Fanesaker:   Er blant annet opptatt av barn og unges oppvekstvilkår, helse- og sosialpolitikk, legge til rette for at våre ungdommer ønsker
å komme tilbake til Storfjord etter endt utdanning, at det skal være attraktivt å etablere seg i Storfjord og sikre allerede etablert nærings-virksomhet .
Er også opptatt av at de som jobber i kommunen skal ha gode arbeids-vilkår. Det er dem som gjør at vi har god kvalitet på tjenestene vi gir til de som bor i kommunen vår.