torsdag 30. juni 2011

Leserinnlegg i Nordlys og Fremtid i Nord, juni 2011

FRP VIL ØKE FORSIKRINGSPREMIEN FOR FOLK I STORFJORD.


I forrige uke var igjen E-6 stengt i Storfjord p.g.a. ras. Innbyggere ble evakuert fra sine hjem p.g.a. fare for flom. Vi har de siste årene hatt mange slike eksempler.
Dette er hverdagen for oss som har valgt å klore oss fast i foten av Lyngsalpene.

I forbindelse med flomkatastrofen i Gudbrandsdalen gikk nestleder i kommunal- og forvaltningskomiteen Gjermund Hagesæter fra FRP ut og signaliserte at de ønsker å sette en straffepris til dem som bor i værutsatte områder. Frp mener at det vil ha en oppdragende effekt slik at folk ikke bosetter seg på utsatte steder. 

Det betyr i praksis at hvis FRP får det som ønsker så vil stort sett alle i Storfjord få denne straffeprisen? Når vi ser på skredkartet til NGU så er stort sett hele Storfjord tegnet rød. I tillegg har vi rasfaren fra Nordnesfjellet. Det gjør at alle vi som bor rundt Lyngenfjorden for alltid må betale en straffepris for at vi har valgt å bo her. Alternativet er å flytte, men for oss som bor her er dette ingen alternativ.

Dette forslaget er direkte distriktsfientlig og kommer fra et parti som flagger at de er for folk flest. En slik straffeprising vil kreve et stort byråkrati for å administrere i tillegg til at den er usolidarisk. Prisen på dette byråkratiet må selvsagt forsikringstakerne betale.  FRP sier at de skal jobbe for mindre byråkrati. Det synes å være langt fra liv til lære.

Vi som lokalpolitikere i distrikts kommuner jobber hver dag for næringsutvikling og for å legge forholdene til rette for at folk skal etablere seg i vår kommune. Slike utspill som synliggjør en egoisme fra FRP kan vi godt være foruten.

Arbeiderpartiet ønsker å ta hele landet i bruk. Naturskadeforsikringsordningen som er basert på solidaritet mellom alle forsikringstakere i Norge skal i hvert fall Arbeiderpartiet forsvare.

Sigmund Steinnes
Storfjord Arbeiderparti


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar